Nederlands

Verhalen & Ervaringen

Het was een prachtige, veelzijdige en veel mooiere route dan ik van tevoren kon bedenken. Al die rijk historische vissersplaatsjes met zoveel musea. Ik heb echt genoten. 

- Truus Paulsen

Prachtige route waar we echt van genoten hebben, ook al viel er soms veel regen en hadden we soms stevige tegenwind. Vooral de Noordoostpolder (Flevoland) heeft ons bekoord en ook de stukken door de bossen. En we waren uiterst tevreden over de staat en de breedte van de vele autoluwe fietswegen (maar dat wisten we al langer dat Nederland op dat vlak de beste is). Klein minpuntje: de bewegwijzering was niet altijd goed zichtbaar zo laag bij de grond. Als we de route nog eens zouden fietsen, maken we zeker meer tijd om de steden, musea en mooie plaatsen langs het Ijsselmeer te bezoeken.

- Ragna van den Bergh en Stefan de Wit

Zou het in de herfstvakantie fietsweer worden, was de vraag die ons weken in z'n greep hield. Op vrijdagavond 22 oktober was het antwoord 'Ja!' en zo zaten we de volgende ochtend met onze fietsen in de trein van Nijmegen naar Amsterdam voor een rondje Zuiderzee. In zeven etappes was het goed te doen en wat boften we met het weer; eind oktober fietsen met alleen een vest aan. De bordjes klopten vrijwel overal en de stukken die niet over of langs de (voormalige) Zuiderzeedijk gingen waren de moeite waard. Langs Ransdorp en over Schokland, dat waren hoogtepunten. Altijd weer wonderlijk hoeveel langer zo'n trektocht lijkt dan de 7 dagen die hij feitelijk was.

- LJ Lekkerkerk