Nederlands

Plan je fietstocht

Spakenburg - Amsterdam

Afstand: 50,3 kilometer In de oude haven zie je nog originele botters liggen, de vissersboten uit de 19e eeuw waarmee op de Zuiderzee gevist werd. De dertig botters in Spakenburg vormen ongeveer de helft van de Nederlandse bottervloot. De Spakenburgers verdienen tegenwoordig voornamelijk hun geld met vishandel (van elders gevangen vis), brood en koek, en toerisme.

De historische rondreis langs de verdwenen Zuiderzee komt bijna tot een einde. Maar eerst leg je nog wat aantrekkelijke kilometers af door weidse graslanden met daarboven oneindige wolkenluchten. Na het stadsstrand van Huizen fiets je langs het Gooimeer richting vestingstadje Naarden. Je bevindt je nu binnen de Stelling van Amsterdam en de stad is merkbaar dichtbij. Het wordt drukker, deze Zuiderzeestad is uitgegroeid tot de grootste van allemaal. Het Gooimeer gaat over in het IJmeer en met een blik op het indrukwekkende Muiderslot fiets je de vestingstad Muiden in. Net als Elburg lag Naarden in eerste instantie dichter bij de Zuiderzee, waar het steeds vaker werd bedreigd door het oprukkende water.

En zo is de cirkel rond. Via een aardig fietspad steek je terug de stad in en ben je na 440 km fietsen weer waar je was. We hopen dat je hebt genoten!

Snelle feitjes

  • Originele botters
  • Stadsstrand
  • Fotolocatie: Gooimeerpromenade Huizen

Blijf op de hoogte

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van de allerleukste plekjes en locaties om naar toe te fietsen

captcha code:

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Op welk mailadres wil jij de tracks ontvangen?
De GPX Tracks zijn onderweg naar je mailbox! (Stuur opnieuw)

Fietsgids bestellen

Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf Amsterdam met de klok mee.

Meer informatie