Nederlands

Stap op je fiets

Over de Zuiderzeeroute

De LF Zuiderzeeroute is 440 kilometer lang rondom de voormalige Zuiderzee. Voor deze nieuwe route zijn de LF21, LF22 en LF23 omgevormd en verbeterd.

Je kunt de route met de klok mee fietsen of andersom. Hoewel we Amsterdam als startpunt hanteren kun je aanhaken op elk gewenst punt van de route, net wat voor je handig is.

Volg de bordjes
De bewegwijzering van de LF Zuiderzeeroute is eenvoudig en duidelijk: de gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Zuiderzeeroute’. Heel veel meer dan ‘volg de bordjes’ hoeven we dus niet te zeggen. Welke richting je volgt, zie je in de onderrand van de bordjes: Amsterdam - Enkhuizen -  Afsluitdijk - Kampen - Amsterdam, dan wel Amsterdam - Kampen - Afsluitdijk - Enkhuizen - Amsterdam

De bordjes van de LF21, LF22 en LF23 zijn verwijderd en kom je dus niet meer tegen.

Handige gids en app
De bordjes wijzen je dus de weg. Toch adviseren we altijd om ook een actuele kaart mee te nemen. Mis je een bordje of wil je van de route afwijken, dan helpt het je bij je oriëntatie. De fietsgids van de Zuiderzeeroute biedt overzichtelijke kaarten. En vertelt je letterlijk het verhaal over deze boeiende route. De LF Zuiderzeeroute staat ook tot in detail in de LF app. Net als de Fietsers Welkom! horeca en logies langs de route. En o ja, ook de veertijden vind je terug in de app. Hij is gratis te downloaden in de app stores. Je kunt hem gebruiken als routebegeleiding. Of je leest ’s avonds wat je de volgende dag aan bezienswaardigheden tegenkomt.

Voel je vrij
Wil je wat routevariatie? Met de fietsknooppunten die aansluiten op de LF Zuiderzeeroute kun je bijvoorbeeld van een treinstation naar de route te fietsen. Of naar een overnachtingsadres gaan. Of misschien wil je een stukje afsnijden, voor uitstapjes naar vrienden of bezienswaardigheden buiten de route. Dat kan allemaal.

 

Alles over fietsen in Nederland

De smaak te pakken? De fietsmogelijkheden in Nederland zijn eindeloos. Op onze portal nederlandfietsland.nl vind je volop inspiratie voor je volgende fietstocht!

Meer LF-icoonroutes

Benieuwd naar andere LF-icoonroutes? Kijk hier naar het aanbod.